Lite goda nyheter…

Bild-hallen

Det behövs goda nyheter med jämna mellanrum för att lätta upp stämningen både på en blogg och i livet i allmänhet.

I söndags kunde vi presentera nyheten att vi nästan är i mål med vår insamlingskampanj till den nya idrottshall som skall byggas i anslutning till Livets Ord.

Kampanjen har pågått i drygt två år och vi har alltså samlat in ca 7,2 miljoner kronor. Vi har utöver dessa pengar fått löften från privatpersoner och företagare på ytterligare ca en miljon kronor. Detta göra att vi till sommaren 2014 kommer att nå vårt insamlingsmål. Fantastiskt roligt!

Vår förhoppning är att byggandet skall kunna påbörjas under 2014 och att hallen skall stå klar 2015.

Vi kommer bygga en idrottshall inte bara för vårt eget bruk utan vår intention är att ”hallen” skall bli en samlingspunkt för barn och unga från alla delar av Uppsala. Som innebandyförälder vet jag hur svårt det kan vara att få träningstider för barnen. Att träna ute i Vattholma 2 mil utanför stan kl 22 är kanske inte det mest optimala för en 10-åring, eller hans föräldrar…

Idrottshallen är alltså dels en viktig funktion för vår egen skola men det är också ett sätt att tala om för Uppsala att vi är villiga att dra vårt strå till stacken för att göra den här staden till en bättre plats att leva i.

Därför vill jag fortsätta att hitta vägar där vi på Livets Ord kan hitta projekt där Uppsalas och Livets Ords intressen sammanfaller och där vi kan jobba tillsammans för att Uppsala skall växa och bli en trygg och säker plats att bo på.

Länkar:
Radio Uppland. 3:04 in i klippet.
SVT
Världen Idag
Dagen
Livets Ord