Kritik…

En av de svåraste avvägningarna när man driver en blogg är hur man behåller den glada och positiva tonen utan att tappa möjligheten till att kritisera sådant man inte håller med om. Risken är att man går ”neagative” som våra amerikanska vänner skulle kalla det.

Dilemmat kompliceras ytterligare av att en negativ och kritiserande blogg tenderar att dra till sig mycket besök och det tilltalar naturligtvis bloggarens ego…

Jag vågar påstå att flera bloggares försök att lägga fram seriös kritik ofta saboteras av deras egna kommenterare. För i kampen mot ”fienden” är i princip alla medel tillåtna. Oförskämdheter och personangrepp haglar tätt. Vågar någon sticka ut hakan och gå mot strömmen så pressas denna person att svara på vad den anser om än den ena än den andra stridsfrågan. Det skall mycket till innan man vågar sig tillbaka till en sådan debatt igen…

Så min konstruktiva kritik till alla bloggare och kommenterare är. Slappna av, var glad och tag tre andetag innan du klickar på ”Skicka”…