På väg hem

Resan till Rom är slut för den här gången. Jag sitter på flygplatsen och funderar över veckans händelser.

Det har varit en mycket fin resa med härlig gemenskap och fantastiska utflykter. Igår besökte vi katakomberna och fick se gravarna från de första kristna som förföljdes av romarna. Många fick sätta livet till och dessa människor skall vi hedra.

Vi besökte också Paulus grav. Graven är väl bevarad och går att besöka. En annan svensk som besökte just denna grav lite tidigare var den Heliga Birgitta. Basilikan med Paulus grav var en av alla de platser i Rom där Birgitta fick en uppenbarelse.

På kvällen gick jag till en karismatisk mässa. Det var verkligen en chock att gå in i den gamla kyrkan och det första man hör är att hela församlingen sjunger i anden. Det rimmade inte riktigt med min bild av en katolsk församling… Det var en härlig präst som vävde in de karismatiska elementen i den traditionella mässan på ett väldigt fint sätt.

Nästa vecka kommer jag att jobba på kontoret men sedan bär det av till Moskva.