Audiens hos Påven

Påven
Påven

Idag var det dags för audiens hos Påven. Varje onsdag har Påven en allmän audiens på Petersplatsen där tiotusentals människor kommer för att lyssna till vad han har att säga.

För att få bra platser krävs bra biljetter, vilket vi hade fått tag i. Det krävs också att man är i god tid så vi anlände klockan åtta. Solen sken och det var en härlig morgon. Jag fick en plats på tredje raden, ca femton meter från Påvens stol.

Klockan tio anlände han i sin ”Popemobile”. Bilen körde några varv runt publiken under stort jubel.

Själva audiensen består av ett undervisningspass på ett antal språk och sedan hälsas olika grupper från scenen. Idag var det väldigt mycket folk från Brasilien men det var även en svensk grupp från Lunds universitet där.

Efter audiensen så gick Påven fram och hälsade på några dignitärer som satt precis framför mig vilket gjorde att jag hamnade tre meter från Påven. Inte illa…

Om någon undrade vad Påven undervisade om så var det från Romarbrevet 10. ”Ty om du med din mun bekänner att Jesus är Herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från det döda, skall du bli räddad.” Väldigt protestantiskt faktiskt… 🙂