Aldeles för långt uppehåll…

Jag får börja med att be om ursäkt för det otroligt långa uppehållet. Jag har helt enkelt inte haft lust att blogga och tog lite time out…

Igår kom jag hem från en långhelg i Rom. Vilken fantastisk stad! Jag har varit i Italien några gånger men aldrig i Rom så det var verkligen en upplevelse.

Jag besökte flera kyrkor och blev verkligen tagen av hur stark gudsnärvaron var, trots alla turister som strömmar runt omkring.

Jag fick också privilegiet att få gå in i utgrävningen under Peterskyrkan. Under Kyrkan finns en gammal begravningsplats där många kristna från de första århundradet finns begravna. Bland dessa gravar finns även aposteln Petrus grav vilket naturligtvis är en höjdpunkt att få se. På söndagen besökte jag en mässa i Santa Maria Maggiore. Mässan var visserligen på italienska men det gick ändå hyfsat att hänga med i vad som skedde.

För er som aldrig varit i Rom så kan jag verkligen rekommendera en resa dit. Förutom alla fantastiska byggnader och kyrkor är höstvädret bra mycket bättre än Sverige och espresson smakar bättre…