”How would Jesus vote?”

Ett populärt talesätt bland vissa kristna i USA är ”What would Jesus do?” (WWJD). En fråga som börjar bli aktuell nu är kanske ”How would Jesus vote?”

En läsare på bloggen trodde att om Jesus gick på jorden idag skulle han troligtvis inte rösta republikanskt. Självklart är det en lite fånig frågeställning. Om Jesus kom tillbaka så skulle vi inte behöva rösta alls. Nu har ju inte Jesus kommit tillbaka och förmodligen kommer han inte innan USA går till val i november.

Jag har läst ett flertal ariklar om den republikanska vp-kandidaten, Sarah Palin. Det är en mycket intressant kvinna med starka konservativa värderingar. Hon har tex kraftfullt tagit ställning mot abort och könsneutrala äktenskap.

Barack Obama å andra sidan har fyra gånger vägrat stödja en lag som skulle garantera barn som överlever aborter vård.

Efter att ha tittat på detta klipp http://www.youtube.com/watch?v=anieuWFWe8s är jag övertygad om att Jesus nog ändå skulle röstat republikanskt…