Var är omdömet Världen Idag?

Världen Idag publicerade i måndags en debattartikel skriven av Jan Ermefjäll. Ermefjäll är Nationaldemokrat och stod på partiets riksdaglista i förra riksdagsvalet. I sin insändare använder Ermefjäll gamla väl använda retoriska slagord om ”en ond sammansvärjning där människor med denna kabbalistiska tro behärskar massmedia och ekonomin.” Jag har svårt att tro att det just är kabbalister Nationaldemokraterna ogillar utan snarare judar i största allmänhet.

Självklart skall vi ta debatten kring rasism och främlingsfientlighet. Annars är risken stor att vi i nästa val får se Sverigedemokraterna som vågmästare i Riksdagen. Att ta debatten betyder dock inte att man låter antisemitiska debattörer, utan att bemötas, få fritt utrymme på debattsidorna.

Att Världen Idag väljer att publicera en sådan artikel utan att ens förklara eller kommentera på ledarplats visar en enorm brist på omdöme! Jag anser att Carin Stenström och Ruben Agnarsson är skyldiga sina prenumeranter en förklaring och en ursäkt.