Det hemska åttiotalet?

Först en liten personlig notis. Nu har jag äntligen fått sålt min bil! Jag har haft den på blocket i snart ett år så det har gått minst sagt trögt… I veckan ringde en kille och var intresserad och idag kom han och hämtade bilen. Seger!

Dagen har som många vet påbörjat en serie de kallar för ”Dokument Livets Ord”. Jag har naturligtvis läst alla dessa artiklar men kan ärligt talat inte bestämma mig för vad jag tycker om dem. Jag är för involverad för att kunna läsa dem på ett avslappnat sätt. Så ni får gärna kommentera och berätta vad ni tycker.

En sak som jag reagerat över är att det finns vissa antydningar till att Livets Ord måhända är rumsrent idag men på åttiotalet var det minsann inte OK. För att denna tes skall hålla så krävs det antingen att Livets Ord har förändrats drastiskt eller att kritikerna har förändrats lika drastiskt.

Själv växte jag upp mitt i hetluften under åttiotalet. Jag minns tidningsrubriker, glåpord, en sabbad moped och mycket annat tråkigt. Däremot kan jag ärligt talat säga att jag inte känner mig påverkad alls av detta idag. Och det känns skönt…

En som menar att Livets Ord genomgått en ”revolution” är min käre kusin, John Nilsson. John är några år äldre än mig så han kan alltid hävda att han minns bättre än mig men det är helt tydligt att våra minnesbilder går helt isär. När John slog sönder sina dataspel så satt jag hemma och spelade Nintendo och Amiga för fullt.. Visserligen har jag aldrig varit ett heavy-metal fan men inte slog jag sönder några Jerusalem skivor… Med detta sagt har jag full respekt för Johns upplevelse av vad som hände just honom. Jag är som sagt var några år yngre och mina ungdomsledare var kanske inte lika fanatsika hårdrocks hatare…

Kan det istället vara så att de gamla kritikerna måste förklara sin ändrade inställning till Livets Ord med att det är Livets Ord som har ändrat sig när det i verkligheten är de själva som har reviderat sin syn på Livets Ord?

Nu lever vi ju inte i en svart/vit värld. Självklart har Livets Ord ändrat sig lika mycket som John Nilsson har ändrat sig.

Dagen – Del 1
Dagen – Del 2
Dagen – Del 3
Dagen – Del 4