Migrationsverket stoppade av Israel

Jag läste i Aftonbladet idag att Migrationsverkets personal blev stoppade i gränskontrollen på väg in (eller ut?) i Israel.

Sedan säger den sk ”mellanösternexperten” Dag Kymell att han inte vill ta ordet trakasseri i sin mun. Därefter gör han just detta.. Kallar gränspolisens arbete för trakasseri. Jag har rest in och ut ur Israel så många gånger att jag inte längre minns hur många det är. Vissa gånger har jag blivit stannad och förhörd, länge. Andra gånger går det snabbt. Jag har vänner som fått ta av sig kläderna i dessa kontroller. En sak har jag lärt mig – att bli arg eller upprörd förlänger bara proceduren. Detta borde en sk ”expert” veta om.

Jag har inget annat en respekt för dessa gränspoliser, som ser till att jag och alla andra kan resa på ett säkert sätt till och från Israel. Däremot har jag inte mycket respekt för gnälliga tjänstemän på Migrationsverket.